.

I. CONTINUTUL SITEULUI

Site-ul www.stefio.ro ofera  vizitatorilor si membrilor sai o varietate de imbracaminte tip lenjerie intima si accesorii pentru femei.

II. RESPONSABILITATE


Toate informatiile publicate pe acest site au un caracter informativ si nu pot inlocui, acolo unde este cazul,  recomandarile producatorilor.

www.stefio.ro are legaturi catre alte site-uri Internet. Aceste linkuri catre alte siteuri sunt puse la dispozitia dumneavoastra numai pentru comoditate si nu reprezinta garantii ale nici unui produs sau serviciu din cadrul acestor site-uri. Nici un fel de informatie din cadrul acestor site-uri nu este garantata de www.stefio.ro. De asemenea si politica referitoare la confidentialitatea datelor poate fi diferita pe aceste site-uri de cea a www.stefio.ro.

III. DREPTUL DE PROPRIETATE
Intregul continut al acestui site, daca nu este mentionat altfel, este proprietatea Rarsim Novus Srl.
Legislatia privind dreptul de autor, marcile inregistrate si alte drepturi de proprietate protejeaza continutul site-ului.
Continutul site-ului www.stefio.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, publicat, afisat, transmis sau inregistrat sub nici o forma si folosind orice tip de mijloace, inclusiv fotocopierea sau inregistrarea electronica sau mecanica, dar nelimitandu-se la acestea, si nu poate fi folosit pentru a crea materiale derivate din acesta fara acordul prealabil, in scris, al Rarsim Novus Srl.
Incalcarea acestor conditii, conform legilor romane, reprezinta o infractiune si se vor lua masuri imediate de restabilire a legalitatii prin folosirea mijloacelor legale de protectie si despagubire pentru incalcarea drepturilor.

Comentariile, mesajele, replicile sau orice alt tip de continut provenit de la membri constituie proprietatea autorilor. 
www.stefio.ro nu solicita dreptul de proprietate pentru acest continut dar prin afisarea pe acest site a acestui continut va dati acordul ca proprietarii site-ului sa aiba asupra acestui continut un drept de folosinta perpetuu si gratuit, drept de distributie, de reproducere, multiplicare, modificare, adaptare, prezentare publica individuala sau cu alte informatii, fotografii, grafica, sunete, imagini in miscare, inclusiv pe acest site sau alte site-uri, in cataloage, reviste, sau orice alta utilizare, inclusiv cu caracter commercial.

IV. COLECTAREA DE INFORMATII
In accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, doar cazul plasarii unei comenzi, sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumnevoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.
In cazul in care informatiile se dovedesc a fi neadevarate, inexacte sau incomplete, www.stefio.ro isi rezerva dreptul de a nu prelucra comanda dumneavoastra pana la clarificarea datelor.
Membrii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari.
Aceste conditii sunt necesare si in cazul inregistrarii participarii dumneavoastra la concursurile organizate si prezentate in cadrul site-ului.
Datele obtinute prin intermediul formularelor de inregistrare vor putea fi folosite de catre www.stefio.ro sau proprietarul acestui site, cu exceptia situatiei in care ati dezactivat optiunea de la sfarsitul sectiunii de inregistrare ca utilizator, pentru a va trimite prin mail oferte comerciale sau informatii ale site-ului www.stefio.ro.

V. CONFIDENTIALITATEA DATELOR.

www.stefio.ro respecta si protejeaza confidentialitatea datelor dumneavoastra personale. Orice informatie personala este prelucrata si folosita conform politicii de confidentialitate a datelor personale si nu va fi folosita in nici un mod care contravine acestei politici. Aceste informatii nu pot face obiectul unei tranzactii intre www.stefio.ro si terti.
In orice situatie datele dumneavoastra nu vor fi dezvaluite exceptie facand cazurile prevazute de lege
www.stefio.ro are dreptul de a utiliza aceste informatii doar in interes propriu sau in interesul proprietarului site-ului, fara a oferi insa infomatii personale de identificare. Exceptie de la aceasta obligatie o fac doar utilizarea datelor personale pentru livrarea coletelor prin intermediul unei firme de curierat.


Despre protectia datelor personale 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificatã si completatã si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, www.stefio.ro are obligatia de a administra în conditii de sigurantã si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastrã, un membru al familiei dumneavoastrã ori o altã persoanã. 

Datele personale sunt furnizate de catre membrii in momentul crearii unui cont pe Site. Datele personale furnizate de catre membrii pot fi prelucrate de www.stefio.ro in scopul oferirii in conditii optime a servicilor sale. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, membrii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea acestor date. Pentru exercitarea acestor drepturi, membrii pot folosi serviciile oferite de site (self-service) sau pot face o cerere prin e-mail la adresa office@stefio.ro.

In afara de datele trimise de catre membrii, server-ele site-ului colecteaza automat anumite date de identificare non-personale, cum ar fi adresa de IP a calculatorului de la care este accesat site-ul, adresa de unde veniti catre site, etc. Toate aceste date pot fi folosite de catre www.stefio.ro pentru a imbunatatii sevicile oferite. 

CERINTELE MINIME DE SECURITATE a prelucrarilor de date cu caracter personal 

A. Operatorul RARSIM NOVUS SRL cu sediul in Str. Patulului, nr.8, Sector 3, Bucuresti, avand CIF 41866366, inregistrat la registrul Comertului cu  J40/15136/2019 respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal ce se regasesc in Ordinul Avocatului Poporului nr.52 din 2002, publicat in Monitorul Oficial nr.383 din data de 5 iunie 2002, astfel:

 

1. Identificarea si autentificarea utilizatorului

Prin utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice.

Pentru a capata acces la baza de date cu caracter personal, utilizatorii trebuie sa se identifice.

Accesul utilizatorilor la bazele de date ce contin date cu caracter personal se efectueaza prin coduri personale de acces, cum sunt numele de utilizator, protejate de parole ca metoda de autentificare. Codurile de acces sunt alocate individual pentru fiecare utilizator pe baza unei proceduri specifice. Conturile de utilizator nefolosite o perioada mai mare de 12 luni, pot fi dezactivate permanent dupa un control al operatorului. Codurile de acces pot fi recuperate la cerere prin utilizarea adresei de corespondenta electronica, utilizatorul primind un link pentru resetarea codului de acces.

Operatorul desemneaza utilizatori autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

Codurile de acces permit doar nivelul minim de acces la datele cu caracter personal ce sunt necesare pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.

Eventualilor programatori care ar dezvolta aplicatii de prelucrare a datelor cu caracter personal nu li se va da acces la datele cu caracter personal, decat daca acestea au fost transformate in prealabil in date anonime.

Pentru activitatea de pregătire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de instruire nu vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei pregatiri.

2. Tipul de acces
Utilizatorii acceseaza numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorul stabileste tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. Operatorul va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale. Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri. Operatorul va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal trebuie limitata la cativa utilizatori.

3. Colectarea datelor
Operatorul desemneaza utilizatori autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

4. Executia copiilor de siguranta
Saptamanal, operatorul va face copii de siguranta ale bazelor date cu caracter personal. Copiile vor fi stocate intr-un director in serverul propriu al operatorului. Fisierele pot fi accesate pe baza unui nume de logare si a unei parole. Accesul in directorul de stocare ale fisierelor de back-up este limitat si supravegheat.

5. Computerele si terminalele de acces
Computerele vor fi instalate in incaperi cu acces restrictionat.

Orice accesare a bazei de date cu caracter personal, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces.

Computerele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care sunt afisate date cu caracter personal, vor fi pozitionate astfel incat acestea sa nu poata fi dezvaluite publicului.

Sistemul de telecomunicatii este securizat, astfel incat orice date cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde.

6.Fisierele de acces
Operatorul ia masuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator. Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru vor fi:
- codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale);
- numele fisierului accesat (fisei);
- numarul inregistrarilor efectuate;
- tipul de acces;
- codul operatiei executate sau programul folosit;
- data accesului (an, luna, zi);
- timpul (ora, minutul, secunda).
Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata. Operatorul este obligat sa pastreze fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar. Fisierele de acces trebuie sa faca posibila identificarea de catre operator sau de catre persoana imputernicita a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv anume, in vederea aplicarii unor sanctiuni sau a sesizarii organelor competente.

7. Sistemele de telecomunicatii
Operatorul este obligat sa faca periodic controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii. Operatorii sunt obligati sa conceapa sistemul de telecomunicatii astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde. Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, operatorul este obligat sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal. Prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare.

8. Instruirea personalului
In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul este obligat sa faca informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului. Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora si vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii. Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

9. Folosirea computerelor
Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) operatorul va lua masuri care vor consta in:
a) interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;
b) informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;
c) implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;
d) dezactivarea, pe cat posibil, a tastei "Print screen", atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

10.Imprimarea datelor
Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre operator. Operatorii sunt obligati sa aprobe proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale. Operatorul isi va aproba propriul sistem de securitate, tinand seama de cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, iar in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, isi va impune masuri de securitate suplimentare.

B. Conform dispozitiilor art. 12 alin (1) din Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice:

1) operatorul nu efectueaza si nu va efectua comunicari comerciale prin utilizarea de sisteme automate de apelare care nu necesita interventa unui operator uman, cu exceptia cazului in care abonatul vizat si-a exprimat consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.

2) De asemnea, adresele de posta electronica obtinute cu ocazia vanzarilor, vor fi utilizate in vederea transmiterii de oferte comerciale referitoare la produse si servicii similare, oferind clientilor in mod clar si expres posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu si gratuit unei asemenea utilizari, atat la obtinerea adresei de posta electronica, cat si cu ocazia fiecarui mesaj, in cazul in care clientul nu s-a opus initial.

3) In toate comunicarile comerciale prin posta electronica, va fi dezvaluita identitatea persoanei in numele sau pe seama careia este facuta, si se va specifica o adresa la care destinatarul sa transmita solicitarea sa referitoare la incetarea efectuarii unor comunicari.

4) Datele furnizate de catre utilizator cu ocazia inregistrarii unei comenzi sunt utilizate doar pentru procesarea comenzilor respective in vederea livrarii in bune conditii a produselor comandate.

a) Datele necesare pentru procesarea comenzilor pe site-ul www.davidac.ro sunt in cazul persoanelor fizice: Nume si prenume, adresa de livrare (strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament, localitate, sector/judet, cod postal), adresa de email pentru trimiterea facturii si numar de telefon mobil/fix.

b) Pentru persoanele juridice, datele necesare procesarii comenzilor sunt: Denumire companie, CUI, Numar inregistrare Registrul Comertului, adresa sediu/adresa livrare, persoana de contact, adresa de email si telefon mobil/fix.

Aceste date, mentionate mai sus, sunt strict necesare pentru procesarea comenzilor, emiterea facturilor pentru produsele comandate si livrarea produselor la destinatie expeditiv si in bune conditii.

VI. ACORDUL UTILIZATORILOR CU PRIVIRE LA DATELE PERSONALE 
Site-ul www.stefio.ro este destinat adultilor. Informatiile personale se refera la numele complet, adresa, adresa de email, cod postal, numar de telefon.
Membrii vor putea vizualiza, modifica, sterge informatiile personale, renunta la acordul de publicare sau refuza colectarea in continuare a informatiilor.
 
VII. PUBLICITATEA SI LEGATURI CU ALTE SITEURI
www.stefio.ro nu este responsabil pentru politica de confidentialitatea a altor site-uri care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul site-ului. Va rugam sa cititi cu atentie politica de confidentialitate a fiecarui site care are legaturi cu www.stefio.ro pentru a afla cum sunt folosite si prelucrate datele dvs. personale. Politica noastra de confidentialitate vizeaza strict www.stefio.ro.
www.stefio.ro si proprietarul acestuia, nu sunt responsabili sub nici o forma pentru relatiile sau consecintele acestor relatii, nelimitandu-se la achizitii, participari la concursuri, promotii, promovari, sau orice alt tip de relatie care poate aparea intre dumneavoastra si oricare dintre cei care isi fac reclama directa sau indirecta prin intermediul site-ului www.stefio.ro.

VIII. ADRESA IP
Adresa IP este numarul pe care il primeste computerul dumneavoastra de la ISP (Internet Service Provider) pentru a identifica locatia.
www.stefio.ro foloseste aceasta adresa IP pentru a diagnostica problemele aparute la server sau in administrarea siteului www.stefio.ro.

IX. COOKIE-URI
Cookie este fisierul pastrat pe calculatorul vizitatorului unui site web continand informatii despre acel vizitator. Folosim aceste fisiere pentru a salva ID dumneavoastra si parola pentru a nu le introduce de fiecare data cand vizitati site-ul, pentru a pune la dispozitia utilizatorilor informatii conforme interesului dumneavoastra, pentru a marca paginile pe care le-ati vizualizat pentru a fi siguri ca nu le veti vedea pe aceleasi in mod repetat.
Cei care fac reclama prin intermediul site-ului nostru pot folosi pot folosi cookie pentru a genera statistici referitoare la produse si localizari, dar acestea nu contin si nu vor contine informatii personale.

X. FISIERE STATISTICE.
Aceste fisiere statistice sunt mentinute pe acest site pentru a analiza, a urmari activitatea membrilor sau pentru a strange date referitoare la localizare. Fisiere mai sus mentionate nu contin nici un fel de informatii personale ale vizitatorilor.

XI. SONDAJE SI CONCURSURI.
Site-ul nostru poate organiza sondaje si concursuri pentru membrii si vizitatorii sai. Participarea la aceste sondaje si concursuri nu este obligatorie si nu necesita introducerea datelor cu caracter personal in cazul neparticiparii la acestea.
In cazul participarii colectam informatii de contact: adresa de email, nume si prenume, informatii demografice si cateodata adresa pentru a verifica veridicitatea informatiilor furnizate.
Aceste informatii sunt folosite pentru notificarea castigatorilor.

Schimbari ale politicii de adminstrare a site-ului
www.stefio.ro poate fi modificat sau intrerupt in orice moment fara nici o notificare prealabil si fara nici un fel de pretentie de orice fel din partea dumneavoastra. 
Conditiile de vanzare sau regulamentele pot fi modificate sau intrerupte de catre administratorii sau proprietarii site-ului in orice moment fara nici o notificare prealabila si fara nici un fel de pretentie din partea dumneavostra.

www.stefio.ro, operatorii acestuia, adminstratorii si proprietarii nu sunt responsabili si nu pot fi tinuti responsabili in nici un fel, direct sau indirect, pentru orice paguba/problema directa sau indirecta, de orice natura, ca urmare a folosirii serviciului.

Termenii si conditiile mentionate mai sus, pentru buna functionarea site-ului in bune conditii sunt obligatorii. Prin inregistrarea ca membru al site-ului www.stefio.ro si accesarea site-ului si/sau plasarea de comenzi, le acceptati ca atare.